Segítség a letöltéshez

Az Imagine program keretében elérhető szoftverekhez letöltés útján lehet hozzájutni.

Első lépésként kattintson a http://msdnaa.bme.hu oldal fejlécében található Letöltés feliratú linkre. A megjelenő oldalon összefoglaltuk, hogy a különböző Microsoft termékek közül melyek érhetők el a Campus és melyek az Imagine licenc keretében. (Megjegyzés: ezen az oldalon nem soroltuk fel az összes elérhető terméket, csak a főbb termék csoportokat!) A megfelelő oszlop alján található Letöltés linkre kattintva az adott licenchez tartozó letöltő szerverre jut.

Az Imagine licenchez tartozó szoftverek letöltését, a felhasználók nyilvántartását, a letöltés naplózását és a kulcskiosztást egy a Microsofttal szerződött külső cég rendszere, a Kivuto WebStore (korábbi nevén e-Academy License Management System, ELMS) végzi, ezért minden letöltést a WebStore szerveren kell kezdeményezni.

A WebStore eléréséhez nem kell külön regisztrálni, mert a bejelentkezés a BME Címtár segítségével történik.

Bejelentkezés után a Home oldalon megjelenik a katalógus, ahol a termékek ikonjára kattintva tekinthetők meg a szoftver részletes adatai és különböző verziói.

Amennyiben valóban erre a szoftverre van szüksége, kattintson az Add To Cart gombra, aminek hatására megjelenik a "kosár" aktuális tartalma.

A Continue Shopping gombra kattintva további szoftvereket igényelhet, az előzőekben ismertetett módon. A Check Out gombra kattintva véglegesítheti a megrendeléseit.

A következő lépésben el kell fogadnia a termékhez tartozó végfelhasználói licencszerződést, amit az oldal alján található I Accept gombra kattintással tehet meg.

Amennyiben még nem tette meg, akkor a következő lépésben meg kell adni a családi- és utónevét, majd a Proceed With Order gombra kattintva a rendszer elkészíti az egyedi, személyre szóló termékkulcsokat a szoftverekhez.

Ezek után a Start Download gombra kattintva indítható el a szoftver tényleges letöltése. Első lépésben (ha azt még korábban nem tette meg) a letöltéshez használt Secure Download Manager (SDM) nevű szoftvert kell letölteni és telepíteni, majd a rendeléshez tartozó .SDX fájlt kell letölteni és megnyitni a Secure Download Managerrel. Az SDM az SDX-ben lévő információk alapján letölti a telepítő fájlokat a szerverről és kicsomagolja azokat.

A megrendelt szoftverek és a hozzájuk tartozó termékkulcsok a későbbiekben a bejelentkezés után a felső menüben található Your Account/Orders menüpontban bármikor ismét letölthetők.

Tovább a letöltőszerverre