Tudnivalók az Imagine programról

Változás! A korábban DreamSpark néven futó program 2016-tól Microsoft Imagine néven fut.

Az Imagine létrehozásával a Microsoft célja a fejlesztők Microsoft-technológiákkal való munkájának segítése volt. Az MSDN előfizetők hozzáférhetnek a Microsoft csaknem összes termékéhez, valamint a kifejezetten a fejlesztőknek szánt cikkeket, leírásokat, példaprogramokat tartalmazó MSDN Library anyagához. A termékekből rendszeres frissítéssel megkapják a legújabb verziókat, SDK-kat (szoftverfejlesztő készleteket), béta változatokat.

A Microsoft Imagine for Academic Institutions (korábbi nevén DreamSpark, MSDN Academic Alliance, azaz MSDNAA) az MSDN előfizetés és az Imagine program kifejezetten felsőoktatási intézmények számára kialakított változata.

Az Imagine lehetővé teszi, hogy a Microsoft közel összes szoftverét (lényegében az Office csomag és játékok kivételével) a BME valamennyi karának oktatói és hallgatói tetszőleges számú példányban felhasználják oktatási és kutatási célra. Ez nemcsak a kész szoftvereket jelenti, hanem a béta és RC (kiadásra jelölt) tesztváltozatokat, a szoftverfejlesztő készleteket (SDK), információs anyagokat és dokumentációkat is. Magyarországon a Campus szerződés keretében a felsőoktatásban résztvevő hallgatók és oktatók ingyenesen használhatják az Office csomagot is, így ténylegesen elérhetővé válik minden fontosabb Microsoft-termék.

A szoftverek minden intézményi számítógépen (oktatói számítógépek, laborok) használhatók. Ezenfelül az oktatók és a hallgatók az otthoni számítógépükre is telepíthetik a szoftvereket, így kényelmes saját környezetben is dolgozhatnak. Bővebben a felhasználási feltételekről

Bővebb információk az Imagine programról a hozzá tartozó hivatalos https://imagine.microsoft.com oldalon találhatók.

Regisztráció